"Zagrijavaju" semafor
57

Strah od Bayerna: Radnici na stadionu ponizili svoj klub uoči večerašnjeg duela Lige prvaka

D. P.
Semafor se zagrijava za golijadu Bayerna (Foto: Twitter/Screenshot)
Semafor se zagrijava za golijadu Bayerna (Foto: Twitter/Screenshot)
Utakmicama drugog kola večeras se nastavlja Liga prvaka, a meč u kojem se očekuje golijada je onaj kojeg na Parkenu igraju Kopenhagen i Bayern. Golove očekuju i iz domaćeg tima.

Bayern je u prvom kolu rezultatom 4:3 savladao Manchester United i večeras ima ulogu velikog favorita protiv Kopenhagena večeras. Gledajući kvalitet tima, ali i ozbiljan pristup Bavaraca u svakoj utakmici Lige prvaka, domaćem timu se sigurno ne sprema ništa lijepo na Parkenu večeras.

A koliko je Bayern opasan i koliko "utjeruje" strah u kosti rivala u Ligi prvaka, dovoljno pokazuje zanimljiva jutrošnja fotografija s Parken stadiona. Ništa lijepo ne očekuju ni radnici koji rade na održavanju stadiona.

Na dan odigravanja utakmice radnici na stadionu čine sve potrebne provjere i testiranja kako bi meč bio odigran u uslovima koji odgovaraju Ligi prvaka. Na red je došlo testiranje semafora koji prikazuje rezultat, a radnici su pokazali koliko ne vjeruju u uspjeh svog kluba.

Tako su već do 12. minute pripisali Bayernu četiri gola prednosti protiv svog Kopenhagena, pokazavši tako da očekuju "nemilosrdnu" predstavu Bavaraca. Harry Kane je do 12. minute već postigao hat-trick prema radnicima koji održavaju teren, a jedan je dodao Leroy Sane.

Koliko god Bayern bio favorit u ovom meču, teško je očekivati baš da će do 12. minute imati četiri pogotka prednosti. Ipak, ukoliko ova fotografija odražava stav svih unutar Kopenhagena, domaćinu se ne smiješi ništa lijepo večeras.

Susret Kopenhagena i Bayerna igra se od 21 sat večeras, a istovremeno u istoj grupi Manchester United dočekuje Galatasaray.