Pred utakmicu Celtic-Barcelona
0

Strachan: Kako pobijediti Barcelonu? U crkvu i molite se!

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Bivši menadžer škotskog nogometnog kluba Celtic, Gordon Strachan, vjeruje da je pred njegovom bivšom ekipom nemoguća misija u susretima protiv katalonskog diva Barcelone.

Bivši nogometaš Manchester Uniteda vodio je Celtic u utakmicama protiv Barcelone 2008. godine, te ga impresioniranost s te utakmice drži i dan danas.

"Kako pobijediti Barcelonu? Pa gledajte... Posjetite crkvu ili kapelicu, ovisi što više preferirate, i molite se", rekao je Strachan za Daily Record.

"Mnogo ih je pokušalo pobijediti Barcelonu, isprobani su razno razni sistemi, ali vjerujte mi ništa ne funkcionira. Kvaliteta Barceloninih igrača donosi prevagu", smatra bivši menadžer Celtica, koji je ove sezone izvučen u grupu Lige prvaka s Kataloncima.

"Kada smo igrali protiv Barce 2008. godine tada su svi shvatili da je riječ o genijalnoj ekipi. Bio je to hipnotičan nogomet. Takva dodavanja još nikada prije nismo vidjeli! Držali su loptu u svom posjedu, a onda se dogodio bang-bang i gol. Kada su kod nas gostovali Manchester United i Milan imali su po 300, 350 dodavanja. Barcelona je imala 700! Analizirali smo utakmicu pomoću "Prozone sistema", a sljedećeg sam jutra, nakon dobivenih rezultata pogledao svog pomoćnika i u nevjerici rekao - nešto nije u redu s Prozonom", zaključio je Strachan.

Prvu utakmicu Barcelona i Celtic igraju 23. oktobra na Nou Campu.