Smetaju mu dupli aršini
87

Štoper Posušja "opleo" po treneru Želje: Lijepo se radovati, zato nam društvo i jeste ovakvo kakvo jeste

E. B.
Kenan Horić (Foto: HŠK Posušje)
Kenan Horić (Foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Željezničara su pobijedili Posušje rezultatom 3:0 u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH, no trijumf Plavih je ostao u sjeni suđenja Elvedina Topuzovića koji je direktno utjecao na rezultat duela na Grbavici.

Topuzović je jučer u prvom poluvremenu, po mišljenju Posušaka, trebao pokazati crveni karton Edinu Cocaliću, a bez ikakve dvojbe vodeći gol Željezničara je neregularan s obzirom da je strijelac Armin Hodžić rukom uštopao loptu prije nego što je poslao u gol.

Iskusni standardni štoper Posušja Kenan Horić (32), koji jučer nije bio u kadru za susret na Grbavici, nije bio ljut na Topuzovića, već na trenera Željezničara Nermina Bašića.

"Bravo gospodine, treneru Nerminu Bašiću! Lijepo se radovati poslije ovakve 'korektne' utakmice?! Sumnjam da će se iko oglasiti poslije ovakvih odluka... možda i oglase do iduće krađe na štetu Željezničara! Zato nam društvo i jeste ovakvo kakvo jeste", napisao je Horić na Facebooku.

Zeničaninu, očito, smetaju dupli aršini trenera Plavih. Horić je aludirao na to da se Bašić žalio na suđenje i poručivao da "treba izbušiti lopte" kada sudije oštete Željezničar, a u jučerašnjem konkretnom slučaju kada je protivnik Željezničara oštećen ne govori o suđenju na utakmici.