Kvalifikacije za EP
96

Stopama Zmajeva: Mlada reprezentacija BiH povela protiv Rumunije, pa izgubila

Piše: E. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon blamaže koju su nam sinoć priredili seniorski reprezentativci koji su izgubili od Kipra nakon vodstva 2:0, danas su ljubitelje nogometa u BiH razočarali i U21 reprezentaivci.

U trećoj utakmici kvalifikacija za U21 Euro koji će se održati u Italiji i San Marinu naši mladi reprezentativci su u Trening centru NSBiH u Zenici dočekali Rumuniju, a poraženi su nakon preokreta rezultatom 3:1.

Kapi i Zmajevi na Kipru, njihove mlađe kolege su dobro otvorile susret. U 24. minuti nakon lijepe akcije Demirović je ubacio loptu sa lijeve strane, a Nedelcu je nespretno reagovao i poslao loptu iza leđa svog golmana za vodstvo BiH 1:0.

Ipak, nakon samo osam minuta Rumunija je izjednačila. Rumuni su kreirali napad po lijevoj strani, a nakon katastrofalne reakcije naše odbrane i golmana Karačića lopta je došla do Pucsasa kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu za 1:1.

Nakon tog pogotka igra naše reprezentacije se raspala, a konačni krah je uslijedio u 55. minuti kada je Coman matirao Karačića za 2:1.

Posljednju priliku za našu reprezentaciju na meču imao je Gojak u 89. minuti kada je Peco ubacio sa desne strane, a veznjak Dinama je makazicama šutirao sa desetak metara, ali je pogodio samo stativu.

U 90+5. minuti nakon kontranapada Man je pogodio za konačnih 3:1.

Kapiten naše reprezentacije Kerim Memija je u 73. minuti u razmaku od samo 13 minuta dobio dva žuta kartona, te ga je sudija Možarovskij poslao u svlačionicu. Selektor Vinko Marinović na njega neće moći računati u četvrtom kolu protiv Portugala.

Nakon tri meča naša selekcija ima samo tri boda koja su ostvarena protiv najslabije reprezentacije u grupi - Lihtenštajna.