Nogomet
6

Stoke na Britanniji sa 3:1 savladao Swansea, dva gola Bonyja

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U posljednjoj utakmici 10. kola engleskog Premiershipa na Britanniji Stoke je sa 3:1 savladao Swansea.

Već na samom otvaranju susreta vidjeli smo dva gola. Najprije je u trećoj minuti domaćina u vodstvo doveo Bony. Nakon kornera Allen je došao do lopte i šutirao vrlo loše, a na loptu je natrčao Bony i pospremio je u mrežu nemoćnog Fabianskog.

Swansea je ekspresno izjednačio samo pet minuta kasnije. Sigurdsson je ubacio sa desne strane, a Routledge glavom šalje loptu iza Grantovih leđa za 1:1.

Stoke je u novo vodstvo mogao doći u 22. minuti, no Adam je pogodio stativu sa oko dvadesetak metara. Okvir gostujućeg gola se tresao ponovo u 39. minuti. Allen je asistirao Arnautoviću koji izlazi sam pred Fabianskog, zaobilazi poljskog golmana, ali je pogodio stativu.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena Llorente je spustio jednu visoku loptu na oko 20 metara Routledgeu koji silovito šutira, ali njegov drugi gol na meču sprječava Grant fenomenalnom intervencijom.

Domaćin je ponovo stigao u vodstvo u 55. minuti, kada je Mawson nespretno reagovao i zatresao vlastitu mrežu.

Tačku na "i" stavio je Bony u 73. minuti. Arnautović je uposlio Allena koji šutira, Fabianski brani njegov udarac, ali lopta ponovo dolazi do nekadašnjeg igrača Liverpoola, koji pogađa u glavu Bonyja za konačnih 3:1.