Nogomet
44

Stojan Vranješ pun samopouzdanja: Irska je dobila najtežeg protivnika

Piše: D. B.
Stojan Vranješ
Stojan Vranješ
Nogometaš poljske Legije i bh. reprezentativac Stojan Vranješ zadovoljan je žrijebom baraža za Evropsko prvenstvo u BiH u kojem će BiH igrati protiv Irske. On očekuje teške utakmice, ali i plasman našeg državnog tima na Euro.

"Bit će nam teško, ali ipak mislim da je Irska dobila najtežeg protivnika. Pokazali smo da smo u formi i ne vidim razloga da ne prođemo Irsku. Igrali smo protiv Velsa koji igra slično kao Irska, pa smo pobijedili. Najvažnije je da budemo svi zdravi i spremni za utakmice", izjavio je Vranješ za portal Klix.ba.

On smatra da činjenica da revanš igramo u Dublinu nije otežavajuća okolnost za nas.

"Nema veze gdje igramo revanš. Ako ostvarimo dobar rezultat u Zenici, Irci će biti pod većim pritiskom na domaćem terenu. Morat će ganjati rezultat, otvoriti se, a onda će se otvoriti prostor za naš napad. U tom slučaju će Irci imati mnogo problema s našim ofanzivnim igračima", rekao je nogometaš Legije.

Prema njegovim riječima, BiH definitivno ide na Euro.

"Imamo dobru šansu koju nam niko ne može oduzeti. Svaki igrač će biti fokusiran, moramo odigrati kao do sada. Ne trebamo pokušavati igrati njihovim stilom, jer takve igrače nemamo, nego nametnuti svoju igru. Njima ne odgovara naša pas igra", završio je Vranješ.

Prva utakmica je na rasporedu 13, a druga 16. novembra.