Nogomet
0

Stipe Pletikosa od sljedeće sedmice u Deportivu

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Bivši hrvatski reprezentativni golman Stipe Pletikosa (36) potpisat će iduće sedmice ugovor na šest mjeseci sa španskim nogometnim prvoligašem Deportivom iz La Corune uz mogućnost produženja za dodatnih godinu dana ukoliko odigra dogovoreni broj utakmica, objavio je u subotu španski portal Riazor nadovezujući se na vijest radijske stanice Cope Deportivo.

Pletikosa, koji će 8. januara napuniti 37 godina, na ljeto je napustio redove ruskog Rostova i od tada je bez kluba. Šestoplasirana momčad španjolskog prvenstva Deportivo našao je u njemu zamjenu za povrijeđenog čuvara mreže Fabricia Agosta (27) koji će propustiti ostatak sezone zbog pucanja križnih ligamenata koljena.

Prvi golman kluba sa sjevera Španjolske trenutačno je 33-godišnji Argentinac Germán Lux pa će se Pletikosa s njim i Špancem Manu Fernándezom (29) boriti za mjesto među stativama.

Pletikosa, 1,93 metara visoki golman, bez kluba je od jula, a prije toga je četiri sezone branio u ruskom Rostovu. Ranije je bio među stativama moskovskog Spartaka, Tottenhama, Šahtara i Hajduka. Prošle sedmice je hrvatskim medijima potvrdio pregovore s Deportivom.