Nogomet
4

Goran Karačić za Klix.ba: Protiv Veleža je remi ravan porazu

Piše: D. B.
Goran Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U subotu će u okviru 13. kola BHT Premijer lige BiH biti odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Prvi golman Plemića Goran Karačić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da očekuje nova tri boda na kontu svog kluba.

Karačić je upozorio da trenutna forma ne znači ništa, jer je derbi posebna utakmica.

"Trenutna situacija na tabeli ne predstavlja ništa, svi znamo šta znači derbi, sve se zaboravlja uoči te utakmice. Stadion u Vrapčićima će biti pun, a očekujemo podršku naših navijača", izjavio je Karačić za portal Klix.ba.

Protivnika Plemići ne poznaju dobro zbog promjena u redovima Rođenih.

"Zbog velikih promjena koje je doživjela tokom ljeta, ekipu Veleža ne poznajemo najbolje. Ipak, znamo da se radi o opasnom timu koji nam može napraviti probleme, ali ako naša odbrana bude na svom nivou, ne trebamo brinuti. Mi smo puno kvalitetnija ekipa od Veleža, što smo dosad pokazali", rekao je mladi golman Zrinjskog.

Zrinjski je trenutno na drugoj poziciji nakon 12 odigranih kola, a prikupio je 24 boda.

"Igrom i nismo zadovoljni, jer ove sezone igramo promjenjivo. Odigramo dobro dvije utakmice, a onda dvije-tri lošije. Ipak, rezultati su tu, iako smo gubili bodove i promašivali zicere", kazao je Karačić.

Plemiće u Vrapčićima interesuje samo pobjeda.

"Mi uvijek idemo na pobjedu, Zrinjski je šampionska ekipa. U ovakvoj situaciji sigurno možemo ostvariti pobjedu, iako igramo u Vrapčićima. Remi bi za mene lično bio jednak porazu", riječi su sjajnog devetnaestogodišnjeg golmana.

On je priliku na golu prvog tima dobio nakon iznenadnog odlaska iskusnog Ratka Dujkovića te se odlično snašao i zadržao mjesto u početnom sastavu.

"Zadovoljan sam, mnogo su mi pomogli saigrači. Sa 18 godina sam ušao u 'vatru' Premijer lige, stigao sam iz juniora i bilo mi je veoma teško da se naviknem, ali sam uspio u tome, pokazao sam sve što znam. Nadam se da ću ostati u dobroj formi", istakao je Karačić.

Zrinjski u ovoj sezoni želi vratiti titulu prvaka BiH.

"Cilj je da osvojimo Premijer ligu, uvijek smo u vrhu. Konkurenti su Sarajevo i Sloboda, s njima ćemo voditi borbu. Ako ne mognemo osvojiti trofej, onda želimo barem plasman u Evropu", istakao je čuvar mreže Plemića.

Njegove partije nisu prošle nezapaženo, pa je već privukao interes klubova iz najboljih liga svijeta. On će vjerovatno već naljeto napustiti Zrinjski.

"Ima mnogo zainteresovanih klubova, vrlo je izvjesno da ću promijeniti sredinu, ali ne želim ništa govoriti dok ne dođe prelazni rok i dok se klubovi ne dogovore. Jedno je sigurno, želim ostati u Zrinjskom do kraja sezone i osvojiti titulu, a onda nastaviti karijeru u inozemstvu. Za mene su interes pokazali klubovi iz Bundeslige, iz 2. lige Njemačke, ali i iz drugih država. Razmislit ću, konsultovati se s porodicom, pa donijeti odluku", završio je Karačić.

Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog se igra u subotu od 14:30 sati.