Nogomet
15

Aleksandar Radulović za Klix.ba: Ne bih volio da Velež ispadne iz lige

Piše: Elvis Bunić
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Zrinjski je danas u Vrapčićima u okviru 13. kola Premijer lige BiH savladao gradskog rivala Velež s minimalnih 1:0 pogotkom Stojkića u 37. minuti. Vezni igrač Plemića Aleksandar Radulović je u razgovoru za Klix.ba istakao kako je pobjeda Zrinjskog apsolutno zaslužena.

"Bili smo bolji, kontrolirali smo igru tokom cijelog meča i vrlo je važno što smo već u prvom poluvremenu poveli, te nam je bilo lakše utakmicu privesti kraju. Pokazali smo da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Veleža, iako to u derbijima često ne igra veliku ulogu", rekao je Radulović.

Radulović je istakao kako Velež definitivno ne zaslužuje poziciju na kojoj se trenutno nalazi.

"Velež je klub sa velikom tradicijom, ima dobre igrače i definitivno ne zaslužuje borbu za opstanak. Ne bih volio da Velež ispadne iz Premijer lige BiH", konstatovao je Radulović, koji je prokomentirao dosadašnji tok našeg prvenstva.

"S obzirom da šest klubova ispada, liga je izuzetno nepredvidljiva i iznenađenja se stalno dešavaju. Neizvijesno je i u borbi za vrh i za opstanak. Svakako najugodnije iznenađenje je Sloboda koja ne posustaje i drži čvrsto prvo mjesto, a istakao bih i Mladost koja zaista igra dobro. Naravno, moram spomenuti i Radnik koji nam je uzeo bod u Mostaru i svi su na to gledali kao na iznenađenje, ali oni su u samom vrhu tabele, svega dva boda iza nas i tri boda iza Slobode. Osim Veleža, nadam se da će opstanak izbjeći i moj Borac", kaže Radulović, rođeni Banjalučanin.

Zrinjski se nalazi na drugom mjestu, a kao i prošle sezone, karakteriše ih izuzetno jaka odbrana. U 13 kola Plemići su primili samo četiri gola.

"Igramo kompaktno kao tim. Naravno, odbrana i golman Karačić imaju najveće zasluge što primamo malo golova, ali svaka odbrana počinje od napadača i veznog reda. Svi pomažemo u odbrambenim zadacima i rezultat se i sam vidi. Što se tiče naše pozicije na tabeli, na početku sezone smo igrali zaista sjajno, osam utakmica u nizu smo bili neporaženi i to bez primljenog gola, no onda smo upali u malu krizu, ali smo sada uvezali pobjede nad Željezničarom i Veležom i nadamo se da će se pobjednički niz nastaviti", poručio je na kraju razgovora Aleksandar Radulović, vezni igrač Zrinjskog.