Gubi li Modrić mjesto u Real Madridu
4

Štimac: Šta je sa Lukom, da li je sve OK? Mourinho: Da, ne brini

Klix.ba
Modrić i Mourinho
Modrić i Mourinho
Igor Štimac, selektor nogometne reprezentacije Hrvatske poslao je SMS Joseu Mourinhu nekoliko minuta nakon što je završena utakmica između Barcelone i Real Madrida na Nou Campu.

Luki Modriću stvari ne idu po planu u novom klubu. Iako su njegove igre na početku sezone mnogo obećavale, hrvatski reprezentativac preselio se na klupu Blancosa. U najbitnijoj utakmici dosadašnjeg dijela takmičenja, onoj na Nou Campu, Modrić nije ulazio u igru. Ovo je zabrinulo Štimca koji je odmah reagirao i poslao poruku Mourinhu:

"Kako je Luka? Da li je sve uredu?", upitao je Štimac Mourinha. "Da, smiri se. Doći će bez problema na okupljanje reprezentacije. To što nije igrao večeras je irelevantno", bio je odgovor Portugalca.

Ako je suditi prema proteklom El Clasicu, Modrić je tek treći ofanzivni vezni igrač Blancosa, nakon Mesuta Ozila i Kake. Osim toga, jedan od Mourinhovih pomoćnika razgovarao je sa Modrićem.

"Još uvijek ti nedostaje bolje poznanstvo sa tvojim saigračima i njihovim kretanjima na terenu. Vremenom, bolje ćeš se uklopiti. Trebaš nastaviti raditi jer nisi odradio cijelu predsezonu sa klubom", pojasnio je jedan od trenera Modriću.

Hrvatski reprezentativac se nalazi u Zagrebu, gdje se Vatreni pripremaju za utakmice kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo.

"Bolje što nije igrao protiv Barcelone. Ovdje će imati priliku da se ponovo vrati u vrhunsku formu. Uskoro ćete vidjeti njegovu nogometnu veličinu", poručio je jedan od visokopozicioniranih članova Hrvatskog nogometnog saveza.