Nogomet
877

Stigao sirijski reprezentativac: Čast mi je biti prvi Arapin u FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo dobio je danas veliko pojačanje. Ahmad Kallasi, sirijski reprezentativac, nakon višemjesečnih pregovora konačno je stigao u glavni grad BiH da bi potpisao ugovor sa timom sa Koševa.

Kallasi igra na poziciji desnog bočnog i osnažit će konkurenciju u bordo timu.

Na sarajevskom aerodromu ovog fudbalera dočekali su predstavnici Sarajeva i novinari kojima je Sirijac izjavio da mu je drago što je konačno sve završeno na obostrano zadovoljstvo.

On je prvi Arapin koji će potpisati za Sarajevo u historiji kluba.

"Velika mi je čast što ću biti prvi Arapin koji će potpisati za FK Sarajevo. U posljednje vrijeme sam o ovom timu puno čitao na internetu, tako da znam da je to jedan od najvećih bh. klubova i bit će mi čast nositi bordo dres. Znam da su Bosanci i Hercegovci dobri ljudi", kazao je u svom prvom obraćanju bh. medijima.

Kallasi je kazao da ga je u Siriji trenirao bh. stručnjak Kemal Alispahić i aktuelni kondicioni trener Sarajeva Almir Seferović.

"Dok su oni bili u Siriji puno sam slušao o vašoj zemlji", poručio je ovaj fudbaler.

Na pitanje novinara da li je fizički spreman, s obzirom na ratno stanje u Siriji, odgovorio je: "Sto posto sam spreman, sve vrijeme se igrala liga, tako da s te strane neće biti problema".

Sirijac je u Sarajevo doletio iz Bejruta preko Istanbula.