Nogomet
0

Stevo Nikolić: Sloga nije bezazlena, ali sve osim našeg prolaska bila bi katastrofa

Piše: A. D.
Stevo Nikolić
Stevo Nikolić
Stevo Nikolić u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Najbolji strijelac Zrinjskog ujedno je i prvi topnik Premijer lige sa šest postignutih pogodaka u dosadašnjih 11 kola.

Plemići su na posljednjoj utakmici ispustili prednost i osvojili samo bod protiv Sarajeva na domaćem terenu, a dobra prilika za popravak dojma sutrašnji je meč osmine finala Kupa BiH protiv Sloge iz Ljubuškog.

"Imamo prednost od 3:2 i ja mislim da ne bi trebalo biti problema kada je putnik u četvrtfinale u pitanju. Nisam igrao na prvoj utakmici u Ljubuškom, ali sam se posmatrajući meč uvjerio da Sloga nije bezazlena. Imaju igrače sa iskustvom igranja u većim rangovima. Ipak sve osim našeg prolaska dalje za nas bi bilo katastrofalno", najavio je Nikolić.

Prokomentarisao je i igre Zrinjskog u dosadašnjih 11 kola.

"Dobro nam ide. Prava je šteta što nismo pobijedili Sarajevo jer smo ovim remijem dozvolili na neki način Širokom Brijegu da se odlijepi na prvom mjestu. Naredna stanica je Travnik, pa onda Čelik, a ja bih iz te dvije utakmice bio zadovoljan sa šest bodova. Mi imamo ekipu koja protiv svakoga treba igrati na pobjedu", dodao je Nikolić.

Branko Karačić na sutrašnjoj utakmici vjerovatno će priliku pružiti igračima koji su do sad bili u drugom planu, a zbog lakše povrede sigurno neće biti kapitena Stojkića.