Nogomet
0

Cvitanović: Lider i aktualni prvak mora igrati otvoreno

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Šef stručnog štaba Zrinjskog Branko Karačić nije se pojavio pred novinarima na današnjoj press konferenciji, a njegovo mjesto zauzeo je prvi njegov asistent Dalibor Cvitanović. U društvu Cvbitanovića bio je ponajbolji igrač Plemića u ovom trenutku Stevo Nikolić. I Cvitanović i Nikolić najavili su otvorenu i hrabru igru na sutrašnjoj utakmici protiv Slobode u Tuzli.

"Kao lider na tabeli i kao aktualni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski na svakoj utakmici ima obavezu igrati otvoreno i napadački. Mi u Tuzlu idemo po novi trijumf i nove bodove. Imamo određenih problema sa izostancima igrač, ali se nadamo da se to neće osjetiti u našoj igri, odnosno da neće utjecati na konačan ishod sutrašnjeg meča“, izjavio je Dalibor Cvitanović.

Stevo Nikolić u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Sjajni napadač vjeruje u pozitivan ishod i na sutrašnjoj utakmici.

"Sloboda kao domaćin uvijek ima dobar motiv i vjetar u leđa i s te strane sigurno sutra neće biti lako igrati. Uz pametnu igru mi možemo ostvariti svoj cilj, a to je naravno naša pobjeda“, kazao je Nikolić, i osvrnuo se na pogodak koji je postigao minulog vikenda na utakmici protiv Željezničara.

"Nadam se da ću ponovo postići gol. Ovaj u Sarajevu koji sam postigao je jedan od najljepših u mojoj dosadašnjoj karijeri“, dodao je Nikolić.