Sasvim zasluženo
1.3k

Stevanović ubjedljivo najbolji igrač u remiju s Ukrajinom u anketi portala Klix.ba

E. B.
Miroslav Stevanović na meču protiv Ukrajine (Foto: NS BiH)
Miroslav Stevanović na meču protiv Ukrajine (Foto: NS BiH)
Miroslav Stevanović je bio ubjedljivo najbolji igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine u sinoćnjem remiju u gostima protiv selekcije Ukrajine (1:1) prema izboru čitatelja portala Klix.ba.

U anketi portala Klix.ba Stevanović je dobio 7.034 od skoro 15.000 jedinstvenih glasova te je sasvim zasluženo ponio epitet igrača utakmice u izboru čitatelja portala Klix.ba.

Stevanović je odigrao odlično u oba pravca na poziciji desnog bočnog igrača. Držao je sam kompletnu desnu stranu, a posebno je raspoložen bio u napadačkom dijelu, pa nije ni čudo da je dobio skoro polovinu glasova čitatelja (47,18 posto).

Kompletirao je 21 od 26 pokušanih dodavanja, a pet puta je proigrao saigrače za izgledne šanse za pogodak od kojih je jedna i realizovana u 77. minuti, kada je Anel Ahmedhodžić pogodio za konačnih 1.1.

Upravo je Ahmedhodžić, najviše zbog postignutog pogotka vrijednog jednog boda, ali i zbog dobre igre u defanzivi dobio drugi najveći broj glasova - 2.875, odnosno 19,28 posto.

Na trećem mjestu je Edin Džeko sa 1.590 glasova (10,66 posto), a više od pet posto glasova čitatelja su dobili još samo Amir Hadžiahmetović (901 - 6,04 posto) i Sead Kolašinac (757 - 5,08 posto).

Naredne susrete nogometaši BiH igraju u novembru. Najprije će 13. dočekati Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu. U mečevima koji se igraju u Zenici četiri boda bi Zmajevima donijela plasman u baraž. Detaljnije o tome možete pročitati ovdje.