{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Statut Nogometnog saveza BiH "prioritet svih prioriteta"

F
28.12.2010. u 14:16
0
3
Statut Nogometnog saveza BiH "prioritet svih prioriteta"
0
Statut Nogometnog saveza BiH "prioritet svih prioriteta"
Usvajanje Statuta prioritetni je zadatak za Nogometni savez Bosne i Hercegovine u 2011. godini, izjavio je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković na posljednjoj ovogodišnjoj pres-konferenciji.
"Prioritet svih prioriteta je usvajanje statuta. Imamo još tri mjeseca da to uradimo, ili će 1. aprila doći do automatske suspenzije Saveza, što bi imalo nesagledive posljedice", kazao je Baković.

On je izrazio nadu da neće doći do takvog scenarija i da će Skupština NSBiH usvojiti novi Statut koji je u skladu sa statutima UEFA-e i FIFA-e.

"Nadamo se da ćemo uspjeti u tome i da ćemo do 31. marta imati novi Statut", kazao je Baković.

Po njegovim riječima, važni zadaci Saveza u narednoj godini su i nastavak reorganizacije administracije saveza te otvaranje trening centra u Zenici, što je, opet, usko povezano s usvajanjem statuta.

"Kompletan projekt u vrijednosti od oko osam miliona eura finansiraju FIFA i UEFA. Ta sredstva su zamrznuta, a možemo ih očekivati ako usvojimo statut", kazao je.

Kada je u pitanju tekuća godina, generalni sekretar naglasio je da je pozitivna stvar što je Savez uspio da započne mjere finansijske stabilizacije, otplaćivanjem dijela dugovanja. Po njegovim riječima, ostvarene su i značajne marketinške aktivnosti te povećan broj sponzora. Takmičenje u prvenstvu i Kupu BiH okončano je bez većih problema, a uspješnim je ocijenjena organizacija susreta reprezentativnih selekcija.

"Ono čime ne možemo biti zadovoljni u protekloj godini je pitanje statuta. Moram priznati da je postojala mogućnost suspenzije NSBiH i u ovoj godini, ali su nam FIFA i UEFA, zahvaljujući našim diplomatskim aktivnostima, produžili rok. Nadam se da ćemo iskoristiti ova tri mjeseca i do kraja marta usvojiti statut", kazao je Baković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: