Nakon dosta polemike
1.2k

Stari most večeras ipak nije osvijetljen bojama Zrinjskog, na proslavi pjevali “Nema više dušo mostova…”

H. H.
Stari most u Mostaru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stari most u Mostaru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U sklopu proslave duple krune mostarskog Zrinjskog, Stari most u Mostaru večeras ipak nije osvijetljen bojama ovog kluba.
Inicijativa o osvjetljavanju Starog mosta potekla je od Hrvatske republikanske stranke (HRS) i izazvala je dosta polemike, ali na kraju nije realizovana.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ranije je pojasnio proceduru, kako bi jasnije dočarao ono što se dogodilo vezano za osvjetaljavanje Starog mosta.

"Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja", istikao je Kordić, dodavši da Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo.

Inače, Zrinjski je večeras u Mostaru organizovao proslavu duple krune ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a na proslavi je bend koji je zabavljao prisutne, zajedno sa okupljenim navijačima pjevao pjesmu “Tiho, tiho teče Neretva, nema dušo više mostova…”.

Od 18 do 20 sati, navijači ovog kluba mogli su se fotografisati s peharima u posebnoj zoni na platou, dok je od 20 sati započeo centralni dio večeri te slavlje s igračima i stručnim štabom.

Do sada su Plemići titule osvajali u sezonama: 22/23, 21/22, 17/18, 16/17, 15/16, 13/14, 08/09 i 04/05.