Osmina finala LP
31

Stara dama nemoćna protiv Lavova: Minimalna pobjeda Lyona protiv Juventusa

F. Z.
Lyon - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Lyon - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lyona dočekali su večeras na svom terenu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka torinski Juventus, a susret je završen pobjedom domaće ekipe rezultatom 1:0.
Prvu priliku na susretu vidjeli smo u 21. minuti susreta, a udarac Ekambija glavom nakon kornera zaustavila je prečka gola Juventusa. U 30. minuti susreta povrijedio se Matthijs de Ligt i dok je ukazivana pomoć defanzivcu Stare dame Lyon je došao do vodstva.



Odlično je po lijevoj strani prošao Aouar, a Tousart je bio najprisebniji i zatresao mrežu ekipe iz Torina. Mogao je domaćin do dva gola prednosti u završnici prvog poluvremena, ali je još jednom neprecizan bio Ekambi.

Lyon - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Lyon - Juventus (Foto: EPA-EFE)


Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić igrao je do 61. minute susreta, a potom ga je zamijenio Aaron Ramsey. Gosti su prijetili u 69. minuti susreta preko Dybale, ali je Argentinac loše šutirao. U završnici susreta prijetio je i Higuain, ali bezuspješno.

Lyon je do kraja utakmice uspio sačuvati prednost i upisao je trijumf rezultatom 1:0. Revanš susret igra se u Torinu 17. marta.