Nogomet
0

Stanić: Slaviju respektujemo, u utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljno

Piše: D. B.
Srđan Stanić (Foto: Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Klix.ba)
Željezničar će u srijedu ugostiti Slaviju u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa BiH nakon što je u prvom susretu u Lukavici upisao pobjedu rezultatom 2:0. Uprkos tome, nogometaš Plavih Srđan Stanić najavljuje ozbiljan pristup svog tima i ovjeru plasmana u četvrtfinale.

"Pritiska nema, ali ćemo igrati maksimalno ozbiljno, jer Slaviju itekako respektujemo. Vjerujem da ćemo nastupiti sa nešto izmjenjenim sastavom kako bi odmorili pojedine igrače za utakmicu protiv Zvijezde. Ta nam je utakmica već u mislima, ali oni koji budu igrali protiv Slavije, sigurno je neće potcijeniti. Uzeli su bod na Grbavici i to je dovoljno upozorenje", izjavio je Stanić za portal Klix.ba.

U narednom kolu BHT Premijer lige BiH, Željezničar će ugostiti ekipu Zvijezde. Pobjeda je za Plave imperativ s obzirom da žele dostići i prestići Borac do prvenstvene pauze.

"Zvijezdu moramo pobijediti, dodatno podići formu i onda savladati Travnik i Vitez. Imamo dobar raspored i vjerujem da to možemo iskoristiti. Nadam se da će se prednost Borca istopiti, a vjerujem da ih možemo i prestići do kraja tekućeg dijela prvenstva. Kada je riječ o ovoj sezoni, smatram da možemo do prve pozicije, vratit će nam se Kvesić i Čolić i imat ćemo sve uslove za to", rekao je nogometaš Željezničara.

Svojom je formom zadovoljan, a nada se i boljim partijama u plavom dresu.

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali je važnije to što ekipa igra dobro. Siguran sam da možemo napredovati", završio je Stanić.

Utakmica između Željezničara i Slavije u okviru osmine finala Kupa BiH se igra u srijedu na Grbavici od 17 sati.