Nogomet
30

Armin Hodžić: Očekujem pobjedu protiv Zvijezde, ali se moramo paziti Pehilja i Pandže

Piše: D. B.
Armin Hodžić (Foto: Klix.ba)
Armin Hodžić (Foto: Klix.ba)
Željezničar će u 16. kolu BHT Premijer lige ugostiti ekipu Zvijezde na Grbavici. Iz Doline ćupova su ranije naglasili važnost ove utakmice na putu ka vrhu tabele, a ponajbolji nogometaš Plavih, Armin Hodžić, vjeruje da njegova ekipa uz pravilan pristup može upisati željenu pobjedu.

"Utakmica sa Zvijezdom je jedna od važnijih ove sezone. Očekujem težak meč sa dosta zalaganja na obje strane, dosta trke, ali na kraju i pozitivan rezultat za nas. Zanima nas samo pobjeda", izjavio je Hodžić za portal Klix.ba.

Gosti iz Gradačca su najavili da će napasti Željezničar sa željom da se nadigravaju i napuste Grbavicu neporaženi.

"Drago mi je što čujem da dolaze sa željom da otvoreno igraju, jer koja god ekipa dođe na Grbavicu brani se i teže je stvarati prilike za gol, tako da ćemo protiv Zvijezde imati više prostora za igru i sigurno više šansi pred njihovim golom", rekao je Hodžić.

On smatra da njegovoj ekipi neće biti lako, a posebno je upozorio na dva igrača Zvijezde.

"Opasni su u napadu, to je činjenica, a imaju Pehilja i Pandžu, od kojih će nam sigurno prijetiti najveća opasnost", rekao je mladi nogometaš Željezničara.

Uprkos oscilacijama u igri, Hodžić vjeruje da Željo ponovo može do titule.

"Imali smo mnogo pehova s povedama, ali igramo sve bolje i držimo se zajedno. Željo je najveći klub u državi i sigurno može i ove godine osvojiti titulu prvaka BiH", smatra Hodžić.

Osvrnuo se i na slabu posjetu na stadionima u BiH.

"Ljudi hoće da gledaju kvalitetan nogomet i to sigurno zaslužuju", jasan je bio Hodžić, koji za Plave još uvijek igra kao posuđeni igrač Liverpoola.

Željezničar i Zvijezda se sastaju u nedjelju na Grbavici, a utakmica počinje u 13:30 sati. Plavi su trenutno na 4. , a Zvijezda na 8. poziciji.