Odluka odgođena za sutra
0

Stadionu Koševo prijeti suspenzija do kraja sezone

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Disciplinska komisija NSBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije donijela odluku o incidentu na stadionu Koševo, a sastanak će biti nastavljen sutra u 16.30 sati.

Kako saznaje SCSport.ba članovi komisije podijelili su se oko odluke o Koševu. Većina članova DK, odnosno Srbi i Hrvati insistirali su da se stadion Koševo suspenduje na tri utakmice bez publike, dok je Bajro Bačić, potpredsjednik komisije tražio izricanje novčane kazne.

Najglasniji u tome da se Koševo suspenduje bio je Vlado Rogić iz Mostara, koji je čini se, zastupao Zrinjski. Slučajno ili ne, Plemići u subotu gostuju na Koševu, a sa Sarajevom se bore za izalazak na evropsku scenu. I predstavnicima FSRS-a u interesu je da Sarajevo igra bez prisustva publike, zbog toga što u posljednjem kolu Borac, koji se bori za titulu prvaka BiH, gostuje na Koševu.

Samim time, sutra je za odluku o suspenziji Koševa potrebno da glasaju četvorica članova Disciplinske komisije, što će se vjerovatno i dogoditi.

Banjalučki Borac kažnjen je sa 3. 000 KM zbog toga što su navijači u susretu protiv Travnika utrčali na teren i zajedno sa igračima proslavili gol Saše Kajkuta u 95. minuti. Također, Disciplinska komisija nije se mogla usaglasiti ni oko novčane kazne za Velež, zbog incidenata na utakmici protiv Zrinjskog.

Zanimljivo, već pomenuti Rogić, nije imao primjedbi na kaznu koja je izrečena Zrinjskom u revanš meču polufinala Kupa BiH protiv Željezničara kada je utakmica prekinuta na više od sat vremena zbog toga što su navijači gađali gostujuće igrače i nisu im dozvolili da izvedu aut.