Nogomet
534

Stadion u Gradačcu dupke pun: Zmajevi igraju za žrtve poplava u BiH

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Na stadion Banja Ilidža u Gradačcu gdje će danas nogometna reprezentacija BiH od 17 sati odigrati testnu utakmicu sa mladom selekcijom naše zemlje, dupke je pun, a utakmicu će posmatrati 7.000 gledatelja.

Navijači su na ovu posljednju provjeru bh. tima u našoj zemlji pred Svjetsko prvenstvo stigli u velikom broju iz svih krajeva BiH.

Na terenu je prije početka utakmice raširena najveća zastava BiH, dimenzija 55x20 metara, koju su napravili članovi udruženja navijača Zmajevi Posavine iz Odžaka.

Atmosfera pred ovu utakmicu je sjajna. Sušić se odlučio za sljedeći sastav: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Salihović, Bešić, Pjanić, Medunjanin, Misimović, Ibišević i Džeko.

Mlada selekcija će igrati u sljedećem sastavu: Tirić, Šivšić, Zolotić, Gojković, Špikić, Zec, Hodžić, Grahovac, Stanić, Kuzmanović i Cimirot.

Sav prihod od ulaznica na utakmicu bit će usmjeren za pomoć žrtvama poplava u BiH. Također, bit će upriličena i prodaja dresova sa potpisima igrača u iste humanitarne svrhe, a cijena jednog dresa je 200 KM. Prije utakmice djeca i igrači su istakli transparent na kojem je pisalo "Podržimo BiH, Hrvatsku i Srbiju", a održana je i minuta šutnje za sve stradale u poplavama.