Značajan projekt
12

Stadion Grbavica će od 1. oktobra zadovoljavati kategoriju 3, vrše se radovi vrijedni 147.444 KM

Klix.ba
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
FK Željezničar je putem zvaničnog saopćenja objavljenog na kluskoj stranici obavijestio javnost da će do 1. oktobra izvršiti radove na unaprijeđenju infrastrukture u vrijednosti od 147.444 KM.

Servis terena u vrijednosti od 19.949 KM će izvršiti Hadžo-Stil doo. Radovi podrazumijevaju vertikuliranje i aerizaciju terena, posipanje pijeksa i treseta, dosijavanje travnjaka, prihranjivanje, skidanje i vraćanje busenja sa ravnanjem podloge, bušenje i sanacija drenaže.

Novinarska loža i bravarski radovi su vrijedni 7.447 KM, a izvođač radova je TMB doo. Radovi podrazumijevaju izradu i ugradnju aluminijske stolarije, ustakljivanje postojeće novinarske lože, te izrada dodatnog radnog stola za 35 mjesta novinarske lože.

Bit će obavljeno renoviranje prostorija ispod zapadne tribine (flash room) u kojima će biti ostava za opremu medija i svlačionica za dječake koji dohvaćaju lopte. Također, izvršit će se molerski radovi na kompletnoj galeriji (prostor tribine između dva ulaza) sjeverne tribine i uređenje svih ulaza. Vrijednost radova iznosi 22.409 KM, a izvođač je MDI doo.

Napravit će se toalet za gostujuće navijače (muški ženski) i prostorija za prodaju pića za gostujuće navijače u vrijednosti od 17.614 KM, a izvođač radova je MDI doo. Iako postoji već renoviran toalet potrebno je izgraditi novi toalet kod ulaza 7 kako bi se razdvojio i olakšao put za gostujuće navijače.

Izgradnja nove proširene centralne platforme za glavnu kameru, platforme za kameru u liniji šesnaesterca na krovu tribine, hodne staze iznad VIP salona i po krovu zapadne tribine do platforme, izgradnja i montaža tornja i platforme za kameru u liniji šesnaesterca između zapadne i južne tribine, platforme u sjevernoj tribini za kameru, demontaža i izmještanje postojećih jarbola, proširenje postojećih konstrukcija klupa za rezervne igrače, izrada i ugradnja gitera na prozorima podruma, demontaža vertikalnog lima na krovu VIP tribine zapad, izrada i ugradnja čelične konstrukcije za prekrivanje šute između istoka i juga također su dio projekta. Sve ove radove će izvoditi Albera doo, a vrijednost iznosi 55.346 KM.

Na listi je krčenje i odvoz samoizniklog rastinja sa izgrabljivanjem na prostoru pored i iza južne tribine te uz zid parkinga istočne tribine. Vrijednost radova je 21.883 KM, a izvođač je KJKP Park.

U planove je uvrštena kupovina novih golova po cijeni od 2.796 KM, a klijent je Sportnet inžinjering.

U toku su i radovi na rekonstrukciji reflektorske rasvjete koja je najznačajnija stavka pripreme stadiona Grbavica za reprezentativni susret BiH i Belgije, ali i pripreme za kategoriju 3. Stadion Grbavica će biti uvršten u kategoriju 3 nakon što se izvrše svi pomenuti radovi. Radove na reflektorskoj rasvjeti sprovodi i finansira Nogometni savez BiH.

U prošlom mjesecu, pored ovih radova, započeti su i radovi na adaptaciji tri prostorije u galeriji na sjevernoj tribini koje će se koristiti za prodaju pića. Vrijednost radova iznosi 9.775 KM.

"FK Željezničar se zahvaljuje NSBiH na podršci za realizaciju projekta rekonstrukcije reflektorske rasvjete te se zahvaljuje svim navijačima koji kupovinom dresova, članskih, pojedinačnih i sezonskih ulaznica pomažu u radu Kluba i unaprijeđenju infrastrukture", saopćeno je iz kluba.

U fotogaleriji pogledajte radove na prostorijama ispod zapadne tribine, radove na galeriji sjeverne tribine te radove na toaletima za gostujuće navijače.