Iz Reala u drugi rang
32

Šta predstoji Baleu: Nakon novog trofeja Lige prvaka pravi nevjerovatan transfer?

D. P.
Bale bi pristao na znatno manju platu (Foto: EPA-EFE)
Bale bi pristao na znatno manju platu (Foto: EPA-EFE)
Slavni velški nogometaš Gareth Bale najbliži je prelasku u redove engleskog drugoligaša Cardiff Cityja, prenose mediji na Otoku.

Iako se takmiči u engleskom nogometu, Cardiff bi značio povratak Garetha Balea u svoju domovinu Vels. Ekipa je član engleskog Championshipa, odnosno drugog ranga takmičenja.

Predsjednik Cardiff Cityja Turčin Mehmet Dalman stigao je u Veliku Britaniju kako bi obavio pregovore s predstavnicima velškog nogometaša koji je dostupan kao slobodan nogometaš.

Bale (32) zaključio je devetogodišnju epizodu u madridskom Realu koju će pamtiti po pet trofeja prvaka Evrope.

Nekoliko klubova pokazalo je interes za sjajnim velškim ofanzivcem kojem neko vrijeme nogomet nije bio u fokusu. Međutim, svojim iskustvom i raskošnim talentom bio bi pojačanje za veliki broj najjačih evropskih ekipa.

Tako je interes za njegovo dovođenje pokazao Tottenham, u kojem je već igrao u dva navrata te nekoliko ekipa iz američke MLS lige.

Ipak, Cardiff City je najbliži njegovom potpisu i svjetske kladionice putem koeficijenata kazuju da je stvar gotovo pa završena.

Prema navodima britanskih medija, Bale želi povratak u svoju domovinu i zbog toga je Cardiff glavni kandidat. Tako bi bio blizu saigrača iz reprezentacije i u najboljem ambijentu spremao bi se za nastup na Svjetskom prvenstvu sa svojim Velsom.

Slavni napadač bi pristao i na značajno smanjenje plate kako bi igrao u svojoj domovini. Kuriozitet je taj da je u Real Madridu zarađivao 600.000 funti sedmično, što je više od cijelog iznosa kojim Cardiff plaća prvi tim.