Oproštaj od elite
35

Šta kažu Zmajevi nakon poraza od Nizozemske: Razočarenje i žal za prvim golom

H. H.
Smail Prevljak je postigao prvijenac u dresu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Smail Prevljak je postigao prvijenac u dresu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu od Holandije rezultatom 3:1 u susretu 5. kola grupe 1 A Lige nacija, a strijelac jedinog gola za bh. tim bio je Smail Prevljak.

Napadač Eupena ušao je u nastavku i odmah zatresao mrežu Lala, ali to je bilo dovoljno samo da ublažimo poraz.

"Šteta što smo izgubili utakmicu. Drago mi je što sam postigao gol, ali nam on na kraju nije puno toga donio. Ipak, u drugom poluvremenu smo igrali dobro i šteta što nismo napravili bolji rezultat. Moramo protiv Italije dati sve od sebe pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Prevljak.

Defanzivac Siniša Saničanin smatra da će ovaj meč značiti u budućnosti našim mladim igračima.

"Bilo je teško igrati protiv ovako dobre ekipe i u prvom poluvremenu se nismo najbolje snašli. U drugom poluvremenu smo konsolidovali redove i odigrali bolje. Postigli smo pogodak i stvorili još nekoliko prilika. Ostaje žal što smo suviše lako primili golove u prvom poluvremenu i kasnije je bilo teško nadoknaditi zaostatak. Nama mlađim igračima će ipak ova utakmica itekako značiti i nadam se da ćemo izvući pouke iz ovog i stvoriti ekipu za budućnost", rekao je stoper Vojvodine.

Darko Todorović smatra da je izostala agresivnost u prvih 45 minuta.

"Bila je ovo jako teška utakmica za nas. Nizozemska je odlična ekipa. U prvom poluvremenu smo griješili i previše smo dozvolili protivniku da gradi igru. Trebali smo biti agresivniji, ali u drugom poluvremenu smo taj segment igre popravili. Nisu ni oni imali neka rješenja i to nam je falilo u prvom poluvremenu", rekao je naš desni bek.

Amer Gojak ističe da smo u nekim momentima igrali dobro.

"Razočarani smo rezultatom. Trebamo što prije da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se susretu sa Italijom. U nekim momentima smo igrali i dobro, ali nismo uspjeli da iskoristimo naše prilike. Protivnik svoje jeste i zasluženo su pobijedili", istakao je nogometaš Torina.

Debitant Almedin Ziljkić sretan je zbog prvih minuta u dresu nacionalne selekcije.

"Sretan sam što sam debitovao u finišu utakmice. Ekipa je odigrala dobro drugo poluvrijeme i šteta što nismo iskoristili još neke šanse. Nakon ranog gola sve je krenulo u korist Nizozemske. Drago mi je zbog debija, ali mi je žao što nismo ostvarili bolji rezultat", kazao je krilini napadač Borca.

Posljednje kolo na programu je 18. novembra kad će Bosna i Hercegovina na Grbavici dočekati selekciju Italije, a utakmice se igra od 20 sati i 45 minuta.