Nogomet
0

Srđan Stanić: Na Koševo idemo postići pogodak, želimo obradovati navijače

Piše: D. B.
Srđan Stanić
Srđan Stanić
U srijedu navečer se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH, a sastaju se vječiti rivali Sarajevo i Željezničar. Prva utakmica je završena rezultatom 1:1, koji više odgovara Bordo ekipi, no, nogometaš Plavih Srđan Stanić vjeruje da Plavi mogu do plasmana u polufinale.

Željezničar derbi sa Sarajevom dočekuje nakon teškog poraza na Grbavici u 23. kolu BHT Premijer lige BiH od ekipe Širokog Brijega razultatom 3:0. Stanić je rekao da je poraz njegovog tima zaslužen.

"Nismo očekivali visok poraz, posebno jer smo utakmicu otvorili onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Međutim, jeftino primljen prvi gol nam je poremetio planove za prvo poluvrijeme, tako da smo s eu nastavku utakmice postavili drugačije. To nam je donijelo prilike na samom početku drugog poluvremena, koje nismo iskoristili. Nova naša greška je rezultirala primljenim golom, koji je odveo utakmicu u neželjenom smijeru. Nismo mogli odgovoriti na igru Širokog Brijega i zasluženo smo poraženi", izjavio je Stanić komentarišući poraz od Širokobriježana.

Željezničar je sjajno otvorio prvu utakmicu sa Sarajevom u Kupu BiH, na vrijeme je postigao pogodak, ali je na kraju ipak završeno 1:1. Ipak, Plavi revanš dočekuju motivisani i sa željom da obraduju navijače i plasiraju se u polufinale.

"Misli su nam usmjerene samo na Sarajevo u ovom momentu. zaboravili smo utakmicu sa Širokim Brijegom i maksimalno se pripremamo za derbi. Na svom terenu smo u prvoj utakmici imali priliku riješiti pitanje polufinaliste, ali smo primili gol u nezgodno vrijeme. Međutim, sada idemo na Koševo pokušati postići pogodak, koji bi nas odve dalje. Odlično poznajemo ekipu Sarajeva i smatram da nas ne mogu ničim iznenaditi. Znamo i vrline i mane protivnika. Derbi je ipak drugačija utakmica od svih ostalih, motiva nam ne nedostaje, pa ćemo dati sve od sebe kakako bi obradovali armiju naših navijača", rekao je Stanić.

On očekuje otvorenu utakmicu u revanšu, a navijače je pozvao da dođu u što većem broju.

"Bit će to otvorena utakmica kao i na Grbavici. Nama odgovara svaki neriješen rezultat ako postignemo pogodak. Nadam se da će naša odbrana odgovoriti zadatku. Povrede nam nažalost kroje sastav odavno, ali bez obzira na to, mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za derbi. Pozivam navijače da dođu i podrže nas, jer nam je njihova podrška veoma bitna", završio je Stanić.

Uzvratna utakmica Kupa BiH između Sarajeva i Željezničara je na rasporedu u srijedu od 19 sati.