Nogomet
18

Srđan Savić: Želimo pozitivan rezultat protiv Slavije, moramo se paziti Kokota

Piše: D. B.
Srđan Savić
Srđan Savić
Mladost iz Velike Obarske će u 9. kolu BHT Premijer lige biti gost ekipi Slavije. Mladost ima četiri poraza u nizu, ali se nada da će uspjeti savladati Slaviju, koja ima dva poraza zaredom. Svoja očekivanja od ovog susreta je za portal Klix.ba otkrio nogometaš Mladosti Srđan Savić.

Mladost je novu sezonu otvorila pobjedom protiv Borca na svom terenu, a potom je krenula serija loših rezultata. Nakon osam kola je Mladost na 14. mjestu sa tek pet bodova.

"Dobro smo počeli prvenstvo, ali smo onda kiksali protiv Drine. Krenuli su loši rezultati iako smo dobro igrali i stvarali šanse, ali nas gol nije htio. Događa nam se da promašimo zicere s tri metra. Ipak nadam se da ćemo u narednom kolu ispraviti greške i ostvariti povoljan rezultat", izjavio je Savić.

Mladost će u subotu biti gost Slaviji u Foči.

"Slavija je u krizi kao i mi, smatram da smo jednako kvalitetni i nadam se da ćemo se vratiti radosni iz Foče. Moramo se paziti napadača Zorana Kokota, koji je veoma opasan. Osim toga, tu su kvalitetan golman i nekoliko iskusnih igrača. Ipak, vjerujem da možemo neutralisati sve opasnosti", riječi su nogometaša Mladosti.

Cilj ekipe iz Velike Obarske je jasan, a to je opstanak.

"Prioritet nam je opstanak u ligi i nadam se da ćemo to ostvariti. Treba nam samo jedan dobar rezultat da se vratimo na pravi put. Možemo biti puno bolji nego sada", kazao je Savić.

Njegova budućnost u ekipi Mladosti nije sigurna.

"Ne znam šta će se dogoditi. Imam ugovor još dva mjeseca, razmislit ću o tome da li ću mijenjati sredinu ili ne", završio je Savić.

Utakmica Slavija - Mladost se igra u nedjelju od 15:30 sati.