Ne izlazi iz hotela
12

Srbijanski nogometaš koji je izazvao gnjev javnosti tvrdi da mu je sve podmetnuto

K. H.
Nikola Ninković (Foto: EPA-EFE)
Nikola Ninković (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji Partizanov nogometaš i veznjak Ascolija Nikola Ninković (25) privukao je veliku pažnju u Srbiji svojim po život opasnim ponašanjem u jeku pandemije koronavirusom, ali danas se oglasio i rekao da mu je čitava ova situacija podmetnuta.

Srbijanski mediji objavili su u petak da se Ninković i Luka Jović ne pridržavaju molbi javnosti po pitanju ograničenja kretanja, a objavili su da se ovaj igrač kreće po kafićima i da je otišao u noćni život.

Upravo iz tog razloga Ninković se oglasio u intervjuu za srbijanske medije te je rekao da ništa od navedenog nije istina i da se u potpunosti pridržava savjeta.

"Krivična prijava ne postoji, barem je meni niko nije dao, niti sam potpisao bilo šta. Iz policije su provjerili gdje se nalazim i bio sam u hotelu kada su dolazili, a mislim da mi je sve ovo podmetnuto i ne znam zbog čega se stvorila tolika fama. Ponavljam, niko mi ništa nije rekao o prijavi, niko me nije uhapsio i tu sam, u hotelu, gdje i trebam biti", kazao je Ninković za Sportski žurnal.

Nakon toga, on je rekao da od povratka iz Italije nije vidio ni svoje roditelje, a odluku o odlasku u karantin navodno je donio samoinicijativno.

"Slušajući predsjednika Vučića, odmah sam po dolasku u Beograd otišao u samoizolaciju, a na granici nisam dobio potvrdu niti bilo kakav papir da trebam u karantin. Znao sam da može biti problema i zato sam odlučio samoinicijativno otići u karantin. Ovdje mi ne daju ni smeće da bacim, ne mogu nigdje van apartmana, čak ni u hodnik, a da ne govorim o posjetama. Kada mi nešto treba onda zovem recepciju, postoji procedura i ja ne izlazim nikako vani. Mogu još dodati i to da roditelje još uvijek nisam vidio", istakao je ovaj nogometaš Ascolija.