Savladali Kostariku
103

Srbijanci oduševljeni nakon pobjede: Nismo lagana ekipa, ispoljili smo duh zajedništva

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Srbije savladala je Kostariku u prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Rusiji rezultatom 1:0, a nakon meča selektor Mladen Krstajić, strijelac pogotka Aleksandar Kolarov i jedan od najboljih pojedinaca meča Nemanja Matić bili su vrlo zadovoljni zbog ostvarene pobjede.

Podsjećamo, jedini pogodak postigao je Aleksandar Kolarov u 56. minuti susreta nakon što je fantastično pogodio iz slobodnog udarca, a taj gol bio je dovoljan da Orlovi osvoje tri boda.

Selektor Mladen Krstajić rekao je da u svlačionici vlada fantastična atmosfera i da je cilj od početka bio napraviti jedan tim koji će biti kompaktan i koji će pokazati da je zajedno spreman doći do cilja.

"I prije i poslije ove utakmice sam pričao da je bitan temelj ukoliko želimo nešto da napravimo, imali smo pravu atmosferu, nismo lagali javnost i ništa nismo krili. Funkcionisali smo kao jedan. Igrači su poslije napornih sezona tri nedjelje bili na pripremama, nisu išli na more i taj duh zajedništva smo danas ispoljili. Možda igra nije bila neka, ali se vidjela kompaktnost i zajedništvo. Samo na taj način možemo da igramo," rekao je Krstajić i nastavio:

"Najzadovoljniji sam odnosom igrača na terenu. Bilo je i dobrih i manje dobrih stvari koje možemo da ispravimo. Dobra je atmosfera pred Švicarsku, najbitnije je da je javnost vidjela da smo ekipa", rekao je Krstajić.

Strijelac jedinog pogotka Aleksandar Kolarov rekao je da Srbija sada ima dobru situaciju i da je sve u njihovim rukama.

"Treba držati emocije po strani, ništa nije gotovo. Imamo lijepu situaciju da prođemo grupu, sve je na našoj strani. Da ne prosipam pamet, sa ovakvim ponašanjem, mene kao kapitena, i ostalih koji su ovdje, Srbija ima čemu da se nada", rekao je Kolarov.

Za kraj, Matić je rekao da mnogi misle da je Srbija slaba reprezentacija, ali da su danas pokazali da to nisu.

"Nadam se da smo obradovali cijelu našu naciju. Ne znam ko je očekivao laganu utakmicu, mi definitivno nismo. Svaka utakmica je borba, svaka utakmica je pravi rat, i u svaku utakmicu ćemo ući kao u ovu. Znali smo njihove kvalitete, ali i naše, koje smo morali iskoristiti. Nismo pali na provokacije, nismo nasjeli na to, i znali smo da će to i pokušati iscenirati. To je njihov fudbal, ali mi nismo slabi kao što to mnogi misle", dodao je Nemanja Matić.

Sljedeći meč Srbija igra protiv Švicarske u petak.