Tadić ušao u historiju
35

Srbija razočarala uprkos pobjedi, fenomenalan početak Prosinečkog na klupi Crne Gore

H. H.
Slavlje nogometaša Srbije nakon gola (Foto: FSS / Twitter)
Slavlje nogometaša Srbije nakon gola (Foto: FSS / Twitter)
Nogometna reprezentacija Srbije pobijedila je kao gost selekciju Kipra rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Larnaci.
Nakon teškog poraza od Rusije (4:0) prije nekoliko dana, izabranici Dragana Stojkovića Piksija su donekle popravili utisak, a gol odluke postigao je Sergej Milinković Savić u 7. minuti susreta.

U 11. minuti Srbija je promašila penal preko Aleksandra Mitrovića, ali do kraja se rezultat nije mijenjao, iako je Srbija pružila veoma slabu igru i jedva je savladala slabašne Kiprane.

Inače, Dušan Tadić je u ovom meču postao novi rekorder Srbije po broju nastupa. On je ušao sa klupe i zabilježio 106. nastup za nacionalni tim, a prethodni rekorder bio je Branislav Ivanović, koji je do sada igrao 105 utakmica za Srbiju.

U 76. minuti utakmice za Srbiju je debitovao i nogometaš Partizana Samed Baždar koji je bio i na radaru naše reprezentacije, ali na kraju izabrao susjede.

U istom terminu u turskoj Antaliji prijateljski meč su odigrale reprezentacije Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a Crnogorci su slavili 1:0 golom Stevana Jovetića u 45. minuti.

Tako novi selektor Crne Gore Robert Prosinečki bilježi fenomenalan start na klupi Sokolova koji su prije nekoliko dana nadigrali Bjelorusiju rezultatom 2:0.