Kalkulacije
1

Srbija može dalje na Euru i sa dva boda, postoje tri takva scenarija

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Srbije je još uvijek u igri za plasman u osminu finala Eura u Njemačkoj, a do tog rezultata može čak i sa dva osvojena boda.

Postoje četiri grupe Eura gdje trećeplasirana ekipa može imati dva boda što je šansa naših istočnih komšija.

Srbija mora ići na pobjedu protiv Danske kako bi stigla i do drugog mjesta na tabeli, ali bi im i bod u nekim kalkulacijama mogao biti dovoljan, pišu naše kolege iz Srbije.

Konkretno postoje tri takva scenarija.

Prvi slučaj

Da bi Srbija bila treća u grupi sa dva boda, potrebno je da Engleska savlada Sloveniju sa dva gola razlike. Drugi uslov jeste da Škotska i Mađarska odigraju neriješeno kao i da Italija ne izgubi od Hrvatske, a Albanija izgubi od Španije.

Drugi slučaj

Pored pobjede Engleske od dva gola razlike, potrebno je da Mađarska i Škotska odigraju neriješeno kao i da Turska savlada Češku Republiku, a Portugal ne izgubi od Gruzije.

Treći slučaj

Pored pobjede Engleske od dva gola razlike, potrebno je da Portugal ne izgubi od Gruzije, Turska savlada Češku Republiku, Španija pobijedi Albaniju i Hrvatska ne pobijedi Italiju.

Podsjetimo, Srbija će u utorak odmjeriti snage sa selekcijom Danske, a susret na Allianz Areni u Minhenu se igra sa početkom u 21:00 sati uz direktan prijenos na BHT 1 i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.