Prijateljske utakmice
0

Srbi bolji od Kameruna, Talijani i Švicarci bez pobjednika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Srbije upisali su 4-3 pobjedu nad Kamerunom u posljednjem pripremnom dvoboju uoči SP-a u Južnoj Africi, dok su aktualni svjetski prvaci Talijani remizirali sa Švicarcima 1-1.

U otvorenoj utakmici u kojoj su obrane bile lošiji dio sastava Kamerun je u Beogradu u dva navrata imao vodstvo protiv domaćina golovima Pierrea Weboa, ali su se Srbi vraćali preko Miloša Krasića i Dejana Stankovića.

Štoviše, Srbi su već do poluvremena uspjeli i povesti s dva gola razlike golovima Nenada Milijaša i Marka Pantelića, a konačni je rezultat postavio Eric Choupo-Moting u 67. minuti.

Efikasnost srpske reprezentacije tako je u ovoj utakmici mogla konačno zadovoljiti njihovog izbornika Radomira Antića, budući da u prethodna dva prijateljska dvoboja nisu postigli gol (poraz od Novog Zelanda 1-0, remi s Poljskom 0-0).

Izabranici Marcella Lippija i branitelji naslova svjetskih prvaka nakon poraza od Meksika (1-2) odigrali su novu blijedu utakmicu u Ženevi protiv Švicaraca.

Doveo je Švicarce u vodstvo Gokhan Inler u 10. minuti udarcem u donji lijevi kut s nekih 18 metera, a “azzurri” su izjednačili preko napadača Napolija Fabia Quagliarelle samo četiri minute kasnije. Quagliarellin prvotni udarac glavom zaustavila je vratnica, ali je potom spretno reagirao na odbijanac i ispred Philippea Senderosa poslao loptu u mrežu.

Zanimljivo, Talijani su također remizirali s Švicarcima (1-1) u pripremnim utakmicama uoči Mundijala 1982. godine u Španjolskoj i 2006. godine u Njemačkoj. Oba su turnira kasnije osvojili i postali svjetski prvaci...

Prijateljske utakmice:

Srbija – Kamerun 4-3 (Krasić 16, Stanković 25, Milijaš 44-11m, Pantelić 45 / Webo 5, 20, Choupo-Moting 67)

Švicarska – Italija 1-1 (Inler 10 / Quagliarella 14)

Rumunjska – Honduras 3-0 (Niculae 17, Florescu 45, Radoi 75-11m)

Alžir – UAE 1-0 (Ziani 51)

Slovačka – Kostarika 3-0 (Sequeira 17-ag, Vittek 47, Šestak 87)

Gana – Latvija 1-0 (Owusu-Abeyie 89)