Očekuje ih kazna
19

Sramotni navijači Lazija rasistički vrijeđali Bakayokoa: Ova banana je za tebe

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Navijači Lazija u meču protiv Udinesea rasistički su vrijeđali veznjaka Milana Tiemouea Bakayokoa zbog čega ih sigurno očekuje žestoka kazna.

Nebesko-plavi su u zaostaloj utakmici 25. kola italijanske Serije A slavili rezultatom 2:0 protiv Udinesa, a meč su obilježili domaći navijači koji su vrijeđali veznjaka Rossonera.

Razlog zbog kojeg su navijači rimskog kluba skandirali rasitičke pjesme upućene igraču tima sa San Sira leži u činjenici da je Bakayoko nakon nedavnog derbija između Milana i Lazija iskoristio dres štopera Nebesko-plavih Francesca Acerbija kako bi ismijao njegovu izjavu u kojoj je rekao da su njegovi saigrači bolji od igrača Milana.

Društvo Bakayoku pravio je i Franck Kessié, a obojica su prošli bez kazni. Ipak, "pravdu" u svoje ruke odlučili su uzeti navijači Lazija koji su na sramotan način odlučili uvrijediti igrača Milana skandirajući mu "ova banana je za tebe", što i ne treba čuditi od navijača koji su u prošlosti i vlastite igrače vrijeđali na rasističkoj osnovi.

Nogometni savez Italije sigurno će žestoko kazniti Lazio zbog ovog poteza njegovih navijača, a moguće je i da sami navijači dobiju neki vid sankcija za buduće domaće utakmice.