Zvanična presuda
153

Sportski sud poništio odluku: Ukinuta suspenzija Veležovom predsjedniku Šemsudinu Hasiću!

E. B.
Šemsudin Hasić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šemsudin Hasić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sportski arbitražni sud (CAS) u Lozani je poništio odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i ukinuo je suspenziju predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću, objavio je mostarski klub.
CAS je u potpunosti ukinuo suspenziju Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež, odnosno bilo koje druge funkcije vezane za nogomet u našoj zemlji na dvije godine, a koju je donio Nogometni savez BiH.

Podsjetimo, suspenziju je Hasić dobio nakon prekinute utakmice između Veleža i banjalučkog Borca koja je odigrana u septembru 2021. godine.

Tada su drakonske kazne izrečene FK Velež i Šemsudinu Hasiću poslije nereda na utakmici između mostarskog kluba i Borca, a nakon koje je i glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice od strane nepoznatih lica u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Velež i Hasić su se žalili CAS-u, a sada je sud u Lozani donio presudu kojom je poništio odluku našeg saveza, te se Hasić može vratiti u bh. nogomet.

Također, presudom je NS BiH naloženo da je dužan platiti troškove arbitraže CAS-a.