Nogomet
17

Sportskeeda: Miralem Pjanić može zamijeniti Stevena Gerrarda u Liverpoolu

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Steven Gerrard je definitivno najbolji igrač Liverpoola otkad postoji engleska Premierliga i osigurao je svoje mjesto među legendama ove lige. Osim toga, iako ima 34 godine, popularni Stevie je pokretač igre Redsa. No, Gerrard će naljeto napustiti Liverpool, a prema pisanju engleskog portala Sportskeeda.com, bh. reprezentativac i zvijezda Rome Miralem Pjanić ga može dostojno zamijeniti.

Pjanić se našao među nogometašima koji bi mogli nadoknaditi odlazak Gerrarda iz Liverpoola. Navedeni engleski portal piše da se odavno znalo da će Pjanić postati veliki igrač. Odlikuju ga precizna kratka i duga dodavanja sa sredine terena, njegov pregled igre, dribling i mirnoća u igri. U proteklih godinu i po dana je Pjanić u Romi imao ulogu kreatora igre, a prošle sezone je pomogao Vučici da osvoji drugo mjesto u Seriji A.

Pjanić je na listi želja velikih evropskih klubova, a prema pisanju pomenutog portala, menadžer Liverpola Brendan Rodgers bi napravio dobar posao ukoliko bi ga što prije doveo iz Rome.

"Nogometaš Pjanićeve klase bi zadovoljio ukuse većine nogometnih klubova svijeta, a dobro bi se snašao u zahtjevnoj ligi kakva je engleska Premierliga", piše Sporskeeda.com