Nogomet
34

Pjanić će preći u Liverpool samo ako Redsi osiguraju plasman u Ligu prvaka

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac i zvijezda Rome Miralem Pjanić će sačekati kraj sezone i tek onda odlučiti da li će napustiti Vučicu i preći u Liverpool.

Liverpool želi pronaći adekvatnu zamjenu za kapitena Stevena Gerrarda, koji na kraju sezone odlazi u LA Galaxy. Menadžer Redsa Brendan Rodgers želi dovesti Miralema Pjanića, za kojeg smatra da je idealno rješenje.

Prema posljednjim informacijama peterostruki šampion Evrope namjerava ponuditi Romi 33,8 miliona eura za Pjanića, no, rimski klub ne namjerava pristati na manje od 50 miliona eura.

Prema pisanju The Expressa Pjanić još uvijek nije odlučio da li će preći na Anfield jer ne zna da li će Liverpool naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Pjaniću je Liverpool navodno ponudio sedmičnu platu od 217.000 eura, no, dvadestčetverogodišnji bh. reprezentativac će to odbiti ako Redsi ne uspiju osigurati plasman u Ligu prvaka.

Rodgersova ekipa trenutno zaostaje četiri boda za Southamptonom koji je na četvrtom mjestu na tabeli, posljednjoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.