Nakon ostavke Klafurića
163

Sport i politika: Velež se oglasio o navodnom utjecaju Nermina Nikšića na dešavanja u klubu

H. H.
Velež uskoro očekuje nastup u Konferencijskoj ligi (Foto: I. L./Klix.ba)
Velež uskoro očekuje nastup u Konferencijskoj ligi (Foto: I. L./Klix.ba)
Hrvatski stručnjak Dean Klafurić odlučio je napustiti redove mostarskog Veleža nakon čega su se u kuloarima pojavile brojne priče o političkim pritiscima, a nakon čega su se i Rođeni očitovali zvaničnim saopštenjem.

Fudbalski klub Velež Mostar odlučno je demantovao takve špekulacije koje su se pojavile o navodnom utjecaqju premijera Federacije BiH, Nermina Nikšića, na posljednja dešavanja u klubu.

"Jedina istina je da premijer FBiH pruža bezrezervnu podršku FK Velež, te da nikada ni na koji način nije pokušao utjecati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba. Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba, i nikada ničim nije bila uslovljena.

[FBPOST]https://www.facebook.com/velez.fk/posts/pfbid02swQ72cnFdSagUV59DaeYdAquc7G6TejjewYW3CW7B6AxRgcf8MM9NqkHbhoooTMFl[/FBPOST]

Posebno želimo podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, niti jedna politička opcija nikada, ni na bilo koji način, nije vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg Kluba", navodi se u saopštenju.

Za kraju su poručili da ovakve vijesti mogu nanijeti štetu klubu i odnosima sa važnim prijateljima FK Velež koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba.

Podsjetimo, Klafurić je u Velež stigao u augustu 2023. godine naslijedivši Nedima Jusufbegovića, a Rođene je vodio na 32 susreta u kojima je zabilježio 16 pobjeda uz devet remija i sedam poraza.