Nogomet
15

Spiteri: Nismo došli na izlet, Odović: Moramo odigrati maksimalno ozbiljno

Piše: D. B.
Potpisivanje ugovora o sponzorstvu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Hotelu Terme na Ilidži danas je održana zajednička konferencija za medije FK Željezničar i FC Balzan uoči uzvratne utakmice 1. pretkola Evropske lige, koja se igra u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase. Plavi iz prve utakmice odigrane na Malti imaju prednost od 2:0.

Utakmicu su iz Željezničara najavili trener Milomir Odović i prvi golman Marijan Antolović, dok su Balzan predstavljali trener Olivier Spiteri i kapiten Dylan Grima.

"Zahvalan sam na toploj dobrodošlici, sve je u najboljem redu. Što se tiče utakmice, bit će veoma teško. Prvi put smo u Evropskoj ligi, dolazimo iz malog mjesta i igramo protiv Željezničara s bogatom historijom. Izgubili smo prvu utakmicu, tako da će nam biti teško. No, nismo došli na izlet, došli smo igrati i dati sve od sebe. Nadamo se pozitivnom rezultatu", izjavio je Spiteri.

Ekipa Balzana neće biti kompletna.

"Uspjeli smo vratiti samo jednog od tri igrača i bolje je da ne rizikujemo, jer 15. augusta igramo protiv šampiona Hiberniansa u domaćoj ligi. Bilo bi riskantno koristiti igrače koji nisu dovoljno oporavljeni", dodao je trener Balzana.

Kapiten Dylan Grima se nada da će Balzan odigrati dobar meč te se nada dobrom rezultatu.

"Znali smo da utakmica na Malti neće biti laka. Uprkos poteškoćama, odigrali smo dobro. Naša ekipa je mlada i ovo nam je prvo iskustvo u Evropskoj ligi. Cilj nam je da sakupimo još iskustva i dobro odigramo protiv Željezničara te da napravimo dobar rezultat", rekao je kapiten Grima.

Nakon gostiju su se novinarima obratili predstavnici Željezničara trener Odović i golman Antolović.

"Pred ovu utakmicu su stvari izvjesnije, znamo kakav nas protivnik očekuje. Nadam se da ćemo odigrati dobro i nametnuti svoj način igre. Uz ozbiljan pristup se nadamo prolasku. Mi se pripremamo za ovu utakmicu, ali i za prvenstvo. Trenirali smo jačim intenzitetom, vremenski uslovi nam ne idu u prilog, ali se nadam da će sutra biti sve uredu. Drago mi je što će Kerim Memija biti u konkurenciji, jer je izuzetno važan za nas. Ovo je prilika da i naš mladi tim stekne još iskustva. Sutra ne bi trebalo biti problema. U narednom preiodu ćemo imati na raspolaganju još neke igrače. Najvažnije je da sutra odigramo maksimalno ozbiljno", kazao je Odović.

Komentarisao je i pojačanja koja su stigla u posljednje vrijeme.

"Joco Stokić je provjeren, iskusan igrač. Tek trebamo vidjeti u kakvom je stanju. Nadam se da će se brzo uklopiti. Da li će nastupiti u 2. pretkolu, ne znam, niti nam je prioritet. Tu je i Mladenović koji izgleda fizički spreman. Njihov dolazak treba da pojača konkurenciju. Imamo mi i mnogo naših mladih kvalitetnih igrača. Moći ćemo mijenjati i u taktičkom smislu popravljati neke stvari. To će biti pozitivno za nas", riječi su trenera Plavih.

Novinare je zanimalo da li će u klubu ostati Riad Bajić i Josip Kvesić.

"Nadam se da Bajić i Kvesić neće otići, ali ću poštovati odluke čelnika kluba koji brinu i o finansijskom aspektu", jasan je bio Odović.

Golman Željezničara je upozorio saigrače da potcjenjivanja ne smije biti.

"Nadam se da neću imati posla i da ćemo pobijediti. U prvoj utakmici se vidjelo da smo kvalitetniji. Mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje, no, to moramo dokazati na terenu. Protivnika ne treba potcjenjivati", rekao je Antolović.

Utakmica Željezničar - Balzan se igra u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21:15 sati.

Treba reći da je danas ozvaničena saradnja između FK Željezničar i kompanije Porsche BH d.o.o kroz brend Škoda.

"Zadovoljstvo mi je što nastavljamo uspješnu saradnju, što su partneri prepoznali da se trebaju reklamirati sa Željezničarom, koji je veliki brend. Nadam se uspješnom nastavku saradnje", riječi su direktora FK Željezničar Mirsada Šiljka.

Zadovoljstvo nastavkom saradnje istakao je i predstavnik kompanije Porsche BH d.o.o.

"Ovo je značajan dokument za obje strane. Sarajevske klubove podržavamo od 2011. godine i pomažemo naše najjače klubove koji bilježe dobre rezultate. Želja nam je da prođemo dalje od kvalifikacija. Željo je kvalitetna priča i vodilja za naše društvo. Ugovor je potpisan na godinu dana", istakao je direktor kompanije Senad Olovčić.