|

Spike Lee optužuje Brazilce za rasizam

Spike Lee optužuje Brazilce za rasizam
1
T
Totalsport
4.12.2013. u 16:15
3
komentara
1

dijeljenja
Spike Lee optužuje Brazilce za rasizam
Poznati američki reditelj Spike Lee osudio je izbor voditelja ceremonije žrijeba grupa za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.
Žrijeb će se održati u petak u gradu Mata de Sao Joao u saveznoj državi Bahiji. Upravo je ta država povijesni centar afro-brazilske kulture, pa je bilo mišljenja da bi voditelji žrijeba trebali biti afričkog porijekla.

Dugo su kao kandidati kotirali tamnoputi brazilski glumci Camila Pitanga i Lazaro Ramos, ali organizatori su se na kraju odlučili za Fernandu Limu i Rodriga Hilberta. Oboje su glumci i modeli, u ljubavnoj su vezi i oboje su bijelci.

Dio javnosti u Brazilu optužuje Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) za rasizam, a priključio im se i američki reditelj.

"Takvo što se nikad ne bi dogodilo u Americi da su Jay Z i Beyonce izabrani za voditelje neke svečanosti. Ti ljudi jednostavno ne priznaju crnačku ljepotu", poručio je Lee za magazin Rolling Stone.

U međuvremenu se oglasila i FIFA i poručila kako nije odgovorna za izbor voditelja ceremonije, te da je odluka bila isključivo na domaćinima. 
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...