Nogomet
0

Spektakularni prijenos finala Lige prvaka na OBN televiziji

Klix.ba
Ljubitelji nogometa u našoj zemlji imali su priliku ove sezone pratiti najpresižnije evropsko klupsko nogometno takmičenje Ligu prvaka na OBN televiziji.

Ova televizija je prvi put otkupila pravo emitiranja ovako velikog projekta. Tom prilikom organizovala je konferenciju za medije na kojoj je novinarima prestavila plan za naredne tri godine, kao i ekipu koja će vrijedno raditi na prijenosu ovog projekta.

Prijenos utakmica dobila je u elitnom terminu srijedom u 20:40 sati, uz koji ide otvarenje sezone super cup i finale Lige prvaka. Pored prijenosa utakmica Lige prvaka OBN televizija je svojim gledaocima pripremila zanimljivu uvodnu emisiju Lige prvaka, koju su uređivali i vodili Sabahudin Vugdalić Saša, Adis Hadžić i Adrijana Kurtišaj.

Kroz godinu dana u emisij Lige prvaka pripremljeno je dosta zanimljivih priloga, pregled najzanimljivjih detalja i golova sa svih utakmica uz komentare najeminentnijih ličnosti iz svijeta sporta koje su ugostili.

U toku godinu dana u emisiji Lige prvaka koja je emitovana srijedom u 20:00 sati gostovali su Slišković, Osim, Sušić, Konjić, Gudelj, Oblak, Marić, Meštrović, Pablin, Papac, Hodžić, Jagodić i Prašinkar, dok u studiju u Nyonu gosti su bili Butragueño, Van Nistelrooy, McManaman, Nedved, generalni direktor Borussije Watzke i potpredsjednik Barcelone Amador.

U subotu u 20:40 sati pogledajte finalnu utakmicu Lige prvaka Borussia - Bayern, dva najbolja tima na legendarnom Wembleyu. Prvo njemačko finale u povjesti u prijenosu uživo na OBN televiziji, sa specijalnim gostom emisije, selektorom reprezentacije BiH Safetom Sušićem.