Duel za pamćenje
21

Spektakularan meč u Srbiji: TSC i bivši prvak Evrope postigli 12 pogodaka pa izvodili penale

F. Z.
Nevjerovatan meč odigran je sinoć u drugom pretkolu Evropske lige, a TSC Bačka Topola i bivši prvak Evrope Steaua Bukurešt (danas FCSB) odigrali su meč za historiju u Senti. Pobjedu je odnijela Steaua nakon jedanaesteraca.

Gosti su u Sentu doputovali bez stručnog štaba i devet prvotimaca zbog problema s koronavirusom, ali su ipak uspjeli sakupiti dovoljno igrača kako bi odigrali susret protiv TSC-a.

Nakon prvog poluvremena TSC je vodio rezultatom 2:1, a iako je u 44. minuti Ponjević dobio crveni karton, nakon 90 minuta igre bilo je 4:4. Činilo se kako će Steaua slaviti nakon što je Bojan Balaž postigao autogol u 93. minuti, ali je samo minutu kasnije Tomanović pogodio i odveo utakmicu u produžetak.

TSC je novi crveni karton dobio u 103. minuti. Jedan od najboljih igrača ove ekipe Vladimir Silađi morao je ranije u svlačionicu. Samo dvije minute kasnije Man je donio vodstvo Steaui, ali i ovaj put radost gostiju je trajala svega minutu.

Nakon što je Petre u 108. minuti pogodio za vodstvo gostiju rezultatom 6:5, činilo se kako je pobjednik odlučen, ali je domaćin s dva igrača manje ipak postigao pogodak u 117. minuti i pobjednik je riješen jedanaestercima.

Uspješniji u raspucavanju bili su nogometaši Steaue i plasirali su se u treće pretkolo Evropske lige.