Slaven Bilić
0

"Španija nije dobra kao 2008., ali će pobijediti"

Totalsport
Slaven Bilić
Slaven Bilić
Engleski Daily Mail na dan finala Svjetskog nogometnog prvenstva donosi prognoze nekolicine uglednih stručnjaka, među kojima je i hrvatski selektor Slaven Bilić.

Holandija i Španija večeras će na Soccer Cityju u Johannesburgu loviti svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a svi ispitanici u anketi Daily Maila, pa tako i Bilić, prednost daju “furiji”.

"Holandija me nije impresionirala kao na Euru 2008. ili čak na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a opet, ušla je u finale. Španija nas je razmazila 2008., ovaj put ne igra tako uzbudljivo, ali protiv Njemačke je bila vrlo dobra, a bit će bolja i od Holandije", naglasio je hrvatski selektor.

U špansku pobjedu potpuno je uvjeren i trener Tottenhama, Harry Redknapp.

"Španija nam nudi veliku lekciju kako treba igrati nogomet. Xavi i Iniesta dokazuju da veličina nije bitna, vještina je ono što se računa. Utjecaj Barcelone na igru reprezentacije je ogroman i svaki mladi nogometaš može puno naučiti o kontroli lopte gledajući Španiju".

A da je aktuelni europski prvak bolji, priznaje i holandska nogometna legenda Johan Cruyff.

"Španija je uvijek imala dobre igrače, ali nikad ekipu. Sada je imaju. Znam da je cijela Holandija u finalu htjela igrati protiv Njemačke jer se boji da će Španija jednostavno držati loptu 90 minuta".