Bert van Marwijk
0

"Španija je najbolja na svijetu"

Totalsport
Bert van Marwijk (Foto: AP)
Bert van Marwijk (Foto: AP)
Nakon što je Španija u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva savladala Njemačku (1-0) mnogi se stručnjaci takmiče u pohvalama na račun igre evropskog prvaka.

Svoju impresioniranost izvedbom "furije" nije skrivao ni Bert van Marwijk, selektor Holandije koja još jedina može zaustaviti Španiju na putu do naslova svjetskog prvaka.

"Španija je najbolja reprezentacija svijeta u ovom trenutku", jasno je poručio Van Marwijk uoči finalne utakmice koja je na rasporedu u nedjelju u 20.30 sati na Soccer Cityju u Johannesburgu.

"Španci su u impresivnoj formi posljednje dvije godine. Uživam u njihovoj igri i radujem se susretu s njima u finalu. Bit će pravi izazov pokušati ih pobijediti, no ne bojimo se", dodao je strateg "oranja".

Osvrnuo se Van Marwijk i na igru svoga napadača Robina van Persieja koji u šest dosadašnjih utakmica na SP-u nije zabio nijedan gol.

"Uvjeren sam da će Robin podići svoju igru u utakmici protiv Španije. U reprezentaciji nije često zabijao, ali je iznimno bitan za ekipu. Žrtvuje se za ekipu i to je sjajno".