Nogomet
10

Španci pozvali Villu i Puyola da putuju s reprezentacijom

Totalsport
Carles Puyol (Foto: Arhiv/AFP)
Carles Puyol (Foto: Arhiv/AFP)
Direktor španjolske nogometne reprezentacije Jose Maria Claramunt službeno je pozvao Davida Villu i Carlesa Puyola da budu uz nacionalnu ekipu tokom cijelog njezinog boravka na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Dvojica Barceloninih nogometaša i standardnih reprezentativaca su zbog povreda otpala iz kombinacija selektora Vicentea del Bosquea za nastup na Euru. No, želja je stručnog stožera da obojica budu smještena u kampu reprezentacije i na taj način pruže podršku saigračima u pokušaju odbrane naslova. Ni jedan ni drugi zasad nisu odgovorili, ali očekuje se da će prihvatiti poziv.

Obojica su i u ovom trenutku uz reprezentaciju koja u nedjelju u Sevilli igra prijateljsku utakmicu protiv Kine. Uz to, Villa će ionako putovati u Poljsku i Ukrajinu kao stručni sukomentator Mediaseta, tako da će se vjerojatno rado odazvati pozivu da bude smješten u kampu "Furije".

Inače, ne bi bilo prvi put da Španci na veliko natjecanje vode i ozlijeđene igrače. Prije deset je godina na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji cijelo vrijeme uz reprezentaciju bio golman Santiago Canizares koji se povrijedio prije turnira.