Nogomet
0

Spalletti probudio Romu: Na Olimpicu pala i Sampdorija za treći vezani trijumf Vučice

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U posljednjoj utakmici 24. kola Roma je na svom terenu rezultatom 2:1 savladala Sampdoriju.

Ovo je peta utakmica Luciana Spallettija na klupi Rome u Seriji A i treća vezana pobjeda. Prethodno je Roma upisala remi i poraz. Od početka utakmice mjesto u prvoj postavi našli su bh. reprezentativci Ervin Zukanović i Miralem Pjanić, dok je Edin Džeko meč počeo na klupi.

Roma je od početka vladala terenom i u potpunosti kontrolisala utakmicu. Pjanić je u osmoj minuti imao veoma dobru priliku, ali je loše šutirao glavom. Nakon toga nije bilo velikih šansi sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada Florenzi odbijenu loptu udarcem glavom sprema u gol i donosi vodstvo Romi.

Ervin Zukanović je zmijenjen na poluvremenu, a prethodno je zaradio žuti karton u 34. minuti.

Na novi gol Roma je čekala samo pet minuta igre u nastavku, a na asistenciju El Shaarawyja odlično je pogodio Perotti, treće pojačanje Rome u eri Spallettija.

Gosti su smanjili na 2:1 u 57. minuti kada udarac Fernanda pogađa Pjanića, te vara Szczesnyjog na golu Rome.

U 66. minuti Spalletti u igru ubacuje Edina Džeku koji je zamijenio Maicona. Do kraja meča Roma je imala šansu preko El Sharaawyja u 73. minuti, dok je Sampdorija prijetila preko Cassana u 87. minuti, a onda i preko Cassanija koji u finišu meča pogađa prečku Rominog gola. Na svu sreću za Romu, rezultat se nije mijenjao.

Ranije su Atalanta i Empoli podijelili bodove u meču bez golova.

Tabela: