Nogomet
6

Spalletti nakon eliminacije iz Evropske lige: Zaslužili smo plasman u četvrtfinale

Klix.ba
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Trener Rome Luciano Spalletti smatra da je njegova ekipa zaslužila plasman u četvrtfinale Evropske lige nakon što ju je u četvrtak navečer eliminisao Lyon nakon dvomeča ukupnim rezultatom 5:4.

Prva utakmica je bila katastrofalna, Roma je vodila 2:1, ali je na kraju Lyon došao do pobjede 4:2. U sinoćnjem revanšu trijumf 2:1 nije bio dovoljan Vučici da prođe dalje.

"Nikad ne žalimo, ali smo u ove dvije utakmice napravili naivne greške. Gubili smo loptu te trošili mnogo snage kako bi ponovo došli do nje. Ipak, tim je igrao dobro i zaslužio je više zbog svog odnosa, broja šansi koje smo napravili. Četvrti gol u Francuskoj je postignut iz ofsajda, tako da smatram da smo zaslužili mnogo više: U finišu sinoćnje utakmice smo dali sve od sebe pred našim sjajnim navijačima, ali nismo uspjeli", izjavio je Spalletti.

Mnogi su očekivali više od najvećih zvijezda Muhameda Salaha i kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke, ali trener Rome nije tražio krivce.

"Besmisleno je govoriti o tome. Ima igrača koji su mogli odigrati bolje i lošije. Nedavno sam izostavio Salaha iz ekipe, pa su se svi žalili. Sinoć je igrao, a s obzirom na njegov kvalitet, mogao je odigrati bolje. Ponavljam, smatram da je tim zaslužio plasman u četvrtfinale, ekipa je uradila sve što je mogla. Mogu pronaći greške samo u nekim situacijama, nekim odlukama, ali nismo imali ni sreće", završio je Spalletti.