Problem (ni)je riješen
34

Spalletti: Icardi starter protiv Genoe; Navijači: On više nije dio Intera

Klix.ba
Luciano Spalletti i Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Luciano Spalletti i Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Luciano Spalletti je potvrdio da će argentinski napadač Mauro Icardi biti u početnom sastavu protiv Genoe, ali ga navijači Nerazzurra ne žele u ekipi.

Icardiju je kapitenska traka oduzeta 13. februara i od tada nije zaigrao za Inter, a šest sedmica nije ni trenirao s ekipom. Međutim, nakon poraza Intera od Lazija, napadač će se vratiti i upisati prvi nastup nakon dva mjeseca, a to će se dogoditi u srijedu.

"Svaka utakmica je važna, tabela je zgusnuta i rezultati su nam potrebni. Moramo biti dobri protiv Genoe, dobro smo trenirali i moramo se boriti fizički i tenički. Mauro je pozvan za utakmicu, Marrottin rad je bio odlučujući u dogovoru dviju strana. Sve dolazi na svoje, Mauro je u poziciji da pomogne timu. Ako se pojavi posredništvo za dogovor o uvjetima, tada stvari postaju komplikovane. Što se tiče našeg tima, Mauro nam je važniji nego Messi i Ronaldo zajedno. Počinjemo ispočetka s trećeg mjesta i s maksimalnom snagom koja će nam omogućiti da se borimo za naš cilj do kraja sezone. Mauro može vući tim kada je dio njega, a ne kada je izvan. Zahvaljujući posljednjih nekoliko treninga i bez poruka na društvenim mrežama, vratio je svoje mjesto u ekipi. Sada moramo svi raditi za dobro Intera. Mauro šalje prave poruke timu, jači smo s njim, a svako ko kaže da smo slabiji, taj je protiv nas. Slučaj je zatvoren u svim aspektima", izjavio je Spalletti.

No, uprkos svemu. čini se da navijači Intera ne namjeravaju oprostiti bivšem kapitenu.

"Nakon internog sastanka navijači su jednoglasno odlučili da ponašanje Interove 'devetke' ne smije više biti tolerisano. Vjerujemo da je Icardi pokazao da nema potrebni karakter, ne samo za kapitensku traku, nego ni za ujedinjenu svlačionicu. Ovim saopćenjem pozivamo Inter da ga što prije ukloni iz ekipe koja nema namjeru dijeliti isti put s njim u budućnosti. Ugrožava se naš završetak sezone. Plasman u Ligu prvaka bez projekta koji stavlja koncept grupe u njegovo srce, a čiji dio Icardi očigledno ne može biti. Za nas je tim vredniji od karaktera i onih koji žele pažnju medija. Stav navijača je da Icardi više nije dio intera i tako će biti tretiran. Držimo se zajedno u Genoi i gradimo zajedničku budućnost. Nosimo u srcu jedinu stvar koja je važna, a to je Inter", poručili su navijači.