Nogomet
1

Spalletti: Džeko je pokazao zrelost i vještine, odradio je dobar posao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Rome Luciano Spalletti se nada da će pobjeda nad Villarrealom u šesnaestini finala Evropske lige njegovoj ekipi donijeti samopouzdanje koje joj je prijeko potrebno. Strateg talijanskog kluba je pohvalio kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku koji je postigao tri od četiri gola Vučice.

"Nadamo se da će nam ovaj rezultat donijeti samopouzdanje koje nam je potrebno. Kada igramo protiv velikih klubova i vodimo 2:0, uvijek trebamo tražiti treći i četvrti gol. Važno je da igramo svoj nogomet baziran na kvalitetu i talentovanim individualcima, jer oni mogu napraviti razliku. Zaista nije bitno koji klubovi su u ovom takmičenju. Mi koračamo naprijed. Kada smo poveli, otišli smo preduboko, naši napadi su odbijeni, a onda smo gubili puno lopti u pokušaju kontranapada. Imamo još mnogo posla, ali ovaj tim može biti bolji. Trebamo biti oprezniji pri dodavanjima, precizniji, te tako čuvati energiju", izjavio je Spalletti.

Potom se osvrnuo na sjajnu partiju Edina Džeke koji je postigao tri gola.

"Edin je radio dobar posao, nudio se saigračima u šesnaestercu. On je veoma osjetljiv i osjeća odgovornost, tako da kada stvari ne idu dobro, prvi je koji se zabrine. Golovi protiv Villarreala su pokazali njegovu zrelost i vještine", završio je Spalletti.