Nogomet
139

Emir Spahić dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi Bayera

Piše: Am. Dž.
Kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić postigao je dva gola na današnjem gostovanju Bayera iz Leverkusena kod Nurnberga. Popularni Spaha bio je strijelac vodećeg gola za Apotekare u 16. minuti, a potom i za vodstvo od 3:1. Utakmica je završena pobjedom Bayera 4:1.

Bayer je došao u vodstvo preko Spahića, koji je u 16. minuti s ruba šesnaesterca pogodio donji lijevi ugao golmana Schafera.

Nurnberg je u međuvremenu izjednačio golom Marvina Plattenhardta iz slobodnog udarca u 26. minuti, da bi na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Sebastian Boenisch prošao kroz odbranu domaćina i nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana. Lopta je ušla u donji desni ugao za vodstvo gostiju iz Leverkusena od 2:1.

Foto: AFP
Foto: AFP

Na 3:1 povećao je ponovo naš reprezentativac i to zahvaljujući Heung-Minu Sonu, koji je zaobišao golmana i dodao mu loptu, a Spahić je lagano pospremio u nebranjenu mrežu. Na 1:4 Apotekari su povisili u 87. minuti. Roberto Hilbert je sretno došao do jedne odbijene lopte, iskoristio je i zakucao u donji desni ugao. Golman je bio potpuno nemoćan.

Bundesliga, 31. kolo:

Nurnberg - Bayer 1:4 (Plattenhardt 26/Spahić 16, 81, Boenisch 48, Hiblert 86)