Pohvalio Real Madrid
0

Spahić: Nadam se da ću zaigrati protiv Barcelone

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sinoć je Sevilla izgubila od Sportinga u okviru 27. kola španske Primere. U utakmici nije nastupio Emir Spahić zbog povrede. Ipak, popularni Spaha se nada kako će nastupiti za Andalužane u narednom kolu kad na svom stadionu dočekuju veliku Barcelonu.

Kapiten Zmajeva Emir Spahić smatra kako njegova ekipa nije odigrala onako kako je trebala.

"Ne nalazimo se baš u sjajnoj situaciji, Evropa nam je sve dalje i dalje. Sinoć smo morali napraviti dobar posao. Računali smo na bodove u Gijonu. Ima još utakmica do kraja i nadam se da ćemo se vratiti u pozitivnu seriju i priključiti se klubovima u utrci za Evropu", kazao je Spahić za RSG radio.

Spahić je pohvalio igru Madriđana koji iz kolo u kolo nizaju samo pobjede i već su na 13 bodova u odnosu na Barcelonu.

"Real je ove godine dominantan u Primeri. Ali, ta strašna Barcelona igra čudesan i za oko prelijep nogomet. U takvim utakmicama Barcelone moraš uživati jer to predstavlja pravo zadovoljstvo. Međutim, Real je iskoristio one "male" utakmice i riješio ih u svoju korist dok je Barcelona na takvim utakmicama izgubila mnogo bodova", kazao je Spahić.

Kapiten Zmajeva mišljenja je kako će Barcelona teško do naslova prvaka Španije ove sezone. Upravo će protiv Katalonaca Sevilla igrati u narednom kolu. Spahić se nada kako će do tada zaliječiti povredu i nastupiti protiv evropskih i svjetskih prvaka.