Nogomet
41

SP 2014: Brazilci će pokušati osposobiti Neymara za finale

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilska nogometna reprezentacija uoči polufinalnog dvoboja protiv Njemačke ostala je bez Thiaga Silve zbog suspenzije i Neymara zbog povrede, no pokušat će Neymara osposobiti barem za finale.

Prilično oslabljeni Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će bez Thiaga Silve koji je protiv Kolumbije zaradio drugi žuti karton te bez Neymara zbog povrede pršljena lumbalne kičme.

No, Brazilci su FIFA-i poslali zahtjev za ukidanje suspenzije Silvi dok će ljekari pokušati osposobiti Neymara za eventualno finale.

Iz FIFA-e su protvrdili kako su dobili brazilski zahtjev za poništavanje žutog kartona Thiagu Silvi te se analiziraju dobijeni materijali. Brazilski nogometni savez tvrdi da je Silvi nepravedno pokazan karton, a FIFA ima pravo povući suspenziju u posebnim slučajevima te se Brazilci nadaju da bi mogla reagirati u ovoj situaciji.

Što se tiče Neymara, on je za polufinale izgubljen, međutim postoji mala nada da bi mogao da nastupi u finalu ukoliko Brazil eliminira Njemačku. Ljekari su se već sastali s Neymarom u njegovom domu te su mu ponudili mogućnost korištenja injekcija protiv bolova kako bi mogao nastupiti.

Podsjećamo, Neymar je stradao u startu Kolumbijca Juana Zunige koljenom u leđa, a isto tako Brazilci su zatražili i pokretanje istrage protiv Zunige bez obzira na njegovo izvinjenje.